De Magische Loge

De Magische Loge is een stichting – opgericht in 2000 – met als leden (ex) beroepsgoochelaars /illusionisten, de directie van een theaterbureau en andere personen afkomstig uit de theaterwereld. Om exclusiviteit te waarborgen is toetreden tot de Loge uitsluitend mogelijk op uitnodiging.

De loge hanteert de volgende doelstellngen:

De Eregalerij van De Magische Loge

De eregalerij is een commissie van aanbeveling. In deze commissie zijn opgenomen: Hans Klok, Ger Copper, Marcel Kalisvaart, Christian Farla, Rob en Emiel, Royce, Dion van Rijt. De Loge stelt zich onder meer ten doel evenementen te organiseren, in allereerste instantie voor een goochel en variété georiënteerde doelgroep. Om met name de goochelkunst te promoten zijn bij deze evenementen ook “leken” welkom.

Organisatie van de desbetreffende evenementen geschiedt geheel voor eigen rekening en risico. Individuele leden van De Magische Loge zijn tevens lid van andere goochelverenigingen, nationaal en internationaal. Verrichtingen van de Loge zijn o.a. de organisatie van de Masters of Magic 2000 in de Meervaart te Amsterdam, met internationale prijswinnaars op goochelgebied waarbij meer dan 800 gasten acte de présence gaven. Het Nieuwjaarstreffen 2008 in De Speeldoos in Baarn. 2009 de Junior Masters of Magic en de Nederlandse Kampioenschappen in het Pim Jacobs Theater in Maarssen. Magique ludiek in 2010 in de theatertenten van Casablanca. 2014 de fotowedstrijd in het Magic Art Center te Bennebroek. Een actueel overzicht van de overige shows en activiteiten is HIER terug te vinden

Daarnaast is de Loge al jaren actief in het coachen van artiesten en heeft zij goede contacten opgebouwd in de show- en circuswereld. Ook heeft De Magische Loge in de afgelopen jaren met vakbroeders intervisiegesprekken georganiseerd, waardoor zij meer inzicht kregen in hun eigen act. Elke goochelaar wordt de mogelijkheid geboden om kosteloos een beroep te doen op de stichting.

Tevens is door de Loge ingesteld: De Hans Klok Award©, bestemd voor personen die zich op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de goochelkunst. Deze award werd uitgereikt tijdens daarvoor speciaal georganiseerde Magische avonden in het internationaal bekend staande Magic Art Center te Bennebroek. In 2009 werd deze prijs daar door Hans Klok uitgereikt aan Ger Copper. In 2010 aan Veronique Ross, 2011 aan Dion van Rijt, 2012 aan Marcel Kalisvaart en in 2015 aan Rob & Emiel.

Daarnaast stelde zij een prijs ter beschikking voor aanstormend talent, die tijdens de jubileumvoorstelling (2009) van de Goochelkring Alkmaar werd uitgereikt aan Luc Elson c.s. Bij bijzondere prestaties verstrekt de Loge een zogenaamde ‘waarderingsoorkonde’. Deze werd in 2010 voor het eerst uitgereikt aan de vereniging Gonga voor de organisatie van een evenement en de afgelopen jaren aan een diverse organisaties en artiesten zoals de deelnemers aan het laatste Fism 2018. (wereldkampioenschappen).

De Loge is een onafhankelijke stichting, en door haar flexibiliteit dus niet gebonden aan artiesten, organisaties, religies en/of stromingen.